W Fiege zakończył się audyt, mający na celu otrzymanie certyfikatu HACCP, potwierdzającego bezpieczeństwo produktów obsługiwanych przez Fiege.
System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, to system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym produktów żywnościowych. Certyfikacja HACCP procesów logistycznych Fiege, potwierdza bezpieczeństwo produktów żywnościowych, umożliwia monitoring łańcucha dostaw oraz kontrolę produktów na każdym etapie procesu logistycznego.
– „W procesach logistycznych związanych z obsługą produktów żywnościowych, bezpieczeństwo produktów jest najważniejszym oczekiwaniem klientów. Jesteśmy dumni mogąc uzyskać potwierdzenie najwyższej jakości naszych usług poprzez uzyskanie certyfikatu HACCP” – powiedział Piotr Kohmann, dyrektor generalny Fiege Sp. z o.o.
W 2013 roku w Fiege został również wdrożony system zapewnienia ciągłości działania, mający na celu zapewnienie rozwiązań organizacyjnych w przypadku wystąpienia w firmie sytuacji kryzysowej.
Komentarze