Nowa stacja paliw MOYA w Poznaniu

, 18 maja 2020, 10:23

Sieć stacji paliw MOYA powiększyła się o nowy obiekt w Poznaniu. Punkt mieści się przy ul. Obornickiej 263, nieopodal osiedli Podolany i Piątkowo. Stacja oferuje nie tylko paliwa, lecz także dysponuje rozbudowanym konceptem gastronomicznym Pizza & Caffe MOYA, w którym oprócz gorących napojów, czyli kawy, herbaty, jak i tradycyjnych przekąsek, klienci mogą wybierać między różnymi zestawami obiadowymi.

Stacja jest czynna całą dobę. Została dostosowana do kierowców samochodów osobowych, jak również ciężarowych. Można zatankować na niej wszystkie rodzaje paliwa dostępne w ofercie MOYA: benzynę 95, 98, olej napędowy standardowy oraz wzbogaconą wersję ON MOYA Power, a także LPG. Użytkownicy diesli mogą skorzystać z płynu AdBlue, a specjalnie dla truckerów został przygotowany dystrybutor z szybkim wlewem oleju napędowego.

Nowy obiekt jest pierwszym w Poznaniu, a dwudziestym siódmym w Wielkopolsce. Jesteśmy wyraźnie widoczni przy drogach lokalnych, w mniejszych miejscowościach. Naszym celem jest zaznaczenie obecności także w większych ośrodkach. Poznań to kolejne z dużych polskich miast, w których można zatankować pod szyldem MOYA. Cieszymy się, że możemy zaprezentować naszą ofertę także mieszkańcom stolicy Wielkopolski, tym bardziej, że obiekt w Poznaniu jest 250. stacją w naszej sieci – mówi Filip Puchalski, dyrektor operacyjny ds. sieci stacji paliw MOYA oraz członek zarządu Anwim S.A.

Głównym wyróżnikiem obiektu w Poznaniu jest bistro Pizza & Caffe MOYA. Menu zostało rozszerzone o pieczone na miejscu pizzy i zestawy obiadowe.

Koncept Caffe MOYA jest miejscem znanym i lubianym przez podróżnych. Chcemy jednak naszym klientom dać coś więcej, dlatego rozszerzamy menu w niektórych naszych punktach gastronomicznych o świeże, przygotowywane na miejscu produkty. W Pizza & Caffe MOYA dostępnych jest aż sześć wariantów pizzy, którą można zjeść na miejscu w specjalnie wydzielonej części restauracyjnej lub zabrać na wynos. Pizza wypiekana jest na miejscu przez całą dobę. Danie można również zamówić telefonicznie i odebrać o wyznaczonej porze. Pizza sprzedawana jest też na kawałki. Podróżni także chcą mieć możliwość spożycia dobrych jakościowo i smacznych posiłków. Nasz koncept gastronomiczny rozwijamy w trosce o ich dobre samopoczucie i satysfakcję – dodaje Filip Puchalski.

Komentarze

Komentarz musi być dłuższy niż 5 znaków!

Proszę zaakceptuj regulamin!

Brak komentarzy!